Va recomandam cu caldura si serviciile partenerilor nostrii: Locatie Nunta langa Bucuresti, Formatie Nunta Bucuresti, Dj Nunta Targoviste, Cazare Targoviste, Magazin Agricol Online, Cada FreeStanding - Cada ta de vis.

Monografia comunei

Numele comunei Nucet vine din latinul „nucetum =livada cu nuci” sinonimul fiind Cozia.  Este atestat documentar din 12.03.1594 si apare pe lingă minastire omonima.  Satul Nucet a făcut parte din categoria satelor manastiresti (sate închinate de domni unor mănăstiri ), fiind pe moşia mănăstirii Nucet construita si intarita de Parcalabul Gherghina si datata din 23.01.1561. Manastirea deţinea si satele Galasesti atestat in 1516, Livezeni (sec.al XVlII-lea) sau Udresti (1654). Proprietăţile manastiresti au rezistat pina in anul 1863, cind sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza se adopta legea secularizării averilor minastiresti, prin care averile acestor minastiri, inclusiv cele de la muntele Athos, devin si ramin ale statului roman.

Satul Cazaci este atestat documentar in 1696 si este întemeiat de mercenarii cazaci care au luptat pe vremea lui Mihai Viteazu, iar Ilfoveni este citat in 1835 in harta rusa.

Alte sate din apropiere au dispărut sau au fost înglobate: Livezeni -sec .al XVII-lea si Galasesti -dăruit in 1501 de Gherghina Parcalab Mănăstirii Nucet  .Tot in perimetru comunei au existat si alte sate : Olari si Movila Taiata (1750) si Podbelesti (mult mai vechi datind din 1580).

Zona din bazinul Ialomitei in care este amplasata comuna Nucet a fost populata de timpuriu. Desi nu au fost găsite urme de vieţuire umana din paleolitic totuşi au fost găsite resturi de fauna glaciara urme de elefant fosil (Elaphus primigenius blum).

Intre 44° 47 latitudine N si 25° 34 longitudine E Ia o altitudine de 202 m si o suprafaţa de 39 Km2 se afla COMUNA NUCET cu cele trei sate componente Nucet, Cazaci, Ilfoveni.

La N se invecineaza cu comunele Văcăreşti si Comisani, la S-V cu comuna Gura Şutii, la S-E cu comunele Salcioara si Baleni, iar la N-E cu comuna Bucsani.

Este străbătută in partea de vest de riul Dambovita si de piriul Ilfov in partea centrala. Teritoriul este udat si de cursul de apa Garlita satului, cu debit mic care in verile secetoase este secat.

Dîmboviţa a cărui etimologie este  „riul ce curge prin păduri de stejar” intovatraseste cel mai vechi drum comercial din Tara Romineasca , ce lega cetatea de scaun a Targovistei cu cetatea Branului si a Braşovului. Pătrunde pe teritoriu judeţului in dreptul satului Malu cu Flori si are un debit mediu de 1 1 m3/s.

Temperatura minima inregistrata in zona este de -21° C , iar cea maxima de 34,4 C. Cele mai mari valori medii lunare ale vitezei vintului se înregistrează in lunile februarie, martie si aprilie fiind de 2,l-3m/s . Vara se iregistreaza cele mai mici valori medii lunare ale vitezei vintului ,fiind de l,5-l,6m/s .

Cantitatile medii lunare de precipitaţii prezintă un minim in lunile ianuarie -februarie cu o medie de 32,4 mm si un alt minim in lunile septembrie -octombrie cind se inregistreaza 32,3 mm si respectiv 34,2 mm .

Maximul de precipitaţii se inregistreaza in mai, iunie cu o medie de 101 mm. Numărul anual al zilelor cu cer acoperit este de 120.

In zona Nucet se remarca holocenul superior reprezentat prin pietrişuri si argile nisipoase.

Legătură comunei cu reşedinţa judeţului, Tirgoviste se realizeaza prin drumul naţional DN 71 si drumul judeţean DJ 722 Tirgoviste Titu, iar pe calea ferata, prin statia C.F.R.si Halta Cazaci.

Va recomandam cu caldura si serviciile partenerilor nostrii: Fotograf Nunta Bucuresti, Formatie Nunta Bucuresti, Dj Nunta Targoviste, Cazare Targoviste, Cazare Titu, Cover Band Bucuresti.